Back to Overview

Ongewone dagen (en)

Ik zit achter de grote eettafel in de woonkamer. Laptop op tafel, telefoon opgeladen, kopje koffie, flesje water. Alles staat klaar om weer een werkdag vanuit huis te beginnen. Ik weet dat mijn collega’s in dezelfde situatie zitten. De één in de woonkamer, de ander in een studeerkamer, en nog een ander met de kinderen om zich heen omdat de digitale lessen ook door moeten gaan. We chatten, appen, vergaderen via Teams en we bellen wat vaker met elkaar. Zomaar, om elkaars stem even te horen en even samen te kunnen lachen. Het begint al bijna gewoon te worden.

Gewoon? Deze situatie is helemaal niet gewoon. Samen met heel Nederland bevinden we ons in een situatie die surrealistisch aandoet. We kunnen niet naar het werk, niet zomaar naar de supermarkt, geen gezellige wandeling door de stad maken of naar het strand met mooi weer. We worden beperkt in onze bewegingsvrijheid. Er is veel onzekerheid. Ten aanzien van onze gezondheid en inkomen. Beiden zijn ineens niet meer vanzelfsprekend. Wat doet dit met mensen, met hun fysieke maar ook hun psychische gezondheid? Wat doet dit met kinderen die niet meer zomaar kunnen spelen, sporten en met hun vrienden samen kunnen zijn? Wat doet dit met ouderen die hun naasten niet kunnen zien? Wat zijn hiervan de consequenties op lange termijn? Ik kan het moeilijk inschatten en ook moeilijk bevatten.

Deze crisis laat ons keihard zien hoe het leven in bijna een split second kan veranderen. En dat we ervoor moeten zorgen dat we ons daar, uiteraard binnen de mogelijkheden die we hebben, tegen kunnen wapenen. Een goede overlijdensrisicoverzekering kan daarbij een stuk rust geven. Misschien geen leuk onderwerp om over te hebben in tijden dat er mensen doodgaan aan een virus dat de wereld in de houdgreep heeft, maar het maakt ook duidelijk dat we zaken als leven en dood niet zelf in de hand hebben. Daarom is het zo belangrijk dat we bij het aangaan van grote financiële verplichtingen, zoals bijvoorbeeld bij de koop van een huis, ons goed laten adviseren en ook nadenken over scenario’s waar we liever niet te vaak aan denken. 

Wij gaan in ieder geval onverminderd door met ons werk vanuit huis om mensen met een medische aandoening te helpen aan een goede overlijdensrisicoverzekering. Mensen die een kwetsbare groep vormen en het verdienen om zich goed te kunnen verzekeren. Juist in onzekere tijden als nu. 

Joke Verbaan, Operationeel manager.